Αποχές και καταλήψεις σε 2 σχολεία στη Λαμία

Αποχές και καταλήψεις σε 2 σχολεία στη Λαμία

«Κληρονομήσαμε ένα δύσκολο παζλ»

Η απόφαση για συστέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστήριου για ΑμΕΑ με το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας συνάντησε την αντίδραση των μαθητών του δεύτερου σχολείου που απέχουν από τα μαθήματά τους, καθώς δεν επαρκούν οι αίθουσες διδασκαλίας. Οι σκέψεις δε να διαμορφωθούν 2 αίθουσες από το διπλανό σχολείο, το 5ο Λύκειο Λαμίας, ξεσήκωσαν τους μαθητές τους και προχωρούν σε κατάληψη Αιτία η μετεγκατάσταση.

Η απόφαση να συστεγαστούν το 9ο Γυμνάσιο και το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο για ΑμΕΑ που μέχρι τώρα στεγάζεται στο χωριό Κωσταλέξι, πάθηκε την περσινή περίοδο. Οι μαθητές και οι γονείς του 9ου Γυμνασίου από την έναρξη της χρονιάς ξεκίνησαν αποχή, ενώ οι γονείς και κηδεμόνες των ΑμΕΑ περιμένουν την εντολή μετεγκατάστασης από το Κωσταλέξι στη Λαμία που ακόμη δεν έχει δοθεί.

«Κληρονομήσαμε ένα δύσκολο παζλ. Έχουν ξοδευτεί χρήματα μέχρι τώρα. Για να βρούμε άλλες λύσεις πρέπει να αλλάξουν αποφάσεις υπουργών. Διαφορετικά είναι δεμένα τα χέρια μας» σημειώνει ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη έχει καλέσει στο γραφείο της τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης, τους εκπροσώπους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων αλλά και εκπροσώπους του Δήμου Λαμιέων για να συζητήσουν την διευθέτηση του θέματος. Την ίδια ώρα συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας.

Στο μεταξύ, την άμεση διευθέτηση του θέματος ζήτησε από όλες τις πλευρές ο Εισαγγελέας Λαμίας Γεώργιος Πέτρου σε σύσκεψη στο γραφείο του.