«Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά, με κρατούσαν σε ένα υπόγειο»

«Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά, με κρατούσαν σε ένα υπόγειο»

Ο «αεροπειρατής» ξεσπά για πρώτη φορά μετά το φιάσκο της ΕΛΑΣ λόγω συνωνυμίας

Ο αεροπειρατής που τελικά ήταν διάσημος δημοσιογράφος στο Λίβανο και συνελήφθη στη Μύκονο ενώ αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου «έσπασε την σιωπή» του.

Ο άντρας συνελήφθη την Πέμπτη στη Μύκονο, ως ο διάσημος αεροπειρατής του 1985 σε πτήση της TWA από Αθήνα προς Ρώμη, κατά την οποία οι δράστες σκότωσαν Αμερικανό επιβάτη.

Ωστόσο, τελικά πρόκειται για απλή συνωνυμία και ο 65χρονος εν τέλει προέκυψε ότι είναι διάσημος δημοσιογράφος. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, ο άνδρας συνελήφθη παρά το γεγονός ότι είχε διαφορετικό πατρώνυμο και ηλικία.

Ο Μοχάμεντ Σαλέχ μιλώντας μέσω μεταφραστή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τόνισε: «Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για 8 ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι».

Αλλά και η σύζυγος του αναφέρθηκε στο περιστατικό υπογραμμίζοντας ότι «τη δεύτερη μέρα που ήμασταν στην Ελλάδα τον συνέλαβαν. Του πήραν την ταυτότητα και του έκαναν διάφορες ερωτήσεις. Δεν ξέραμε τι θα γίνει. Του πήραν το κινητό τηλέφωνο και δεν είχαμε καμία επικοινωνία μαζί του».
Ο 65χρονος φιλοξενείται πλέον με μέριμνα των ελληνικών αρχών σε ξενοδοχείο της Σύρου, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...