Τραγωδία στη Μόρια: Φορτηγό χτύπησε και σκότωσε 5χρονο αγοράκι

Τραγωδία στη Μόρια: Φορτηγό χτύπησε και σκότωσε 5χρονο αγοράκι

Βρισκόταν μέσα σε ένα χαρτόκουτο

Τραγικό δυστύχημα σήμερα το μεσημέρι με θύμα ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν στην περιοχή του 'Αγιου Γιάννη στον κεντρικό δρόμο προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια και περί τα 500 μέτρα πριν από αυτό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πεντάχρονο έπαιζε μέσα σε μια χαρτόκουτα στον αύλειο χώρο κτηρίου που χρησιμοποιείται τόσο από μια επιχείρηση όσο και από μια δομή μιας μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που διένεμε είδη πρώτης ανάγκης σε διαμένοντες στον καταυλισμό του ΚΥΤ.

Το φορτηγό αυτοκίνητο που βρισκόταν εκεί για δουλειά της επιχείρησης κινούμενο στον αύλειο χώρο παρέσυρε τη χαρτόκουτα μέσα στην οποία βρισκόταν το παιδί με αποτέλεσμα τον θάνατο του.

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου του έχει προσαχθεί.

Η κατάσταση με τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου έχει προξενήσει μια εκρηκτική κατάσταση. Σύμφωνα με το politischios.gr περισσότερο με επικοινωνιακό τέχνασμα παρά με ουσιαστική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών μοιάζει πλέον η εξαγγελία της Κυβέρνησης για μεταφορά ικανού αριθμού μεταναστών και προσφύγων προς την ενδοχώρα.

Κι αυτό γιατί όπως ανακοινώθηκε στη λαϊκή συνέλευση του Χαλκειούς το βράδυ της Δευτέρας, η περιβόητη μεταφορά ατόμων προς κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφορά μόλις 140 άτομα από τη ΒΙ.ΑΛ. των 3.466 ατόμων και μόλις 97 άτομα από τη Μόρια των 11.845 προσφύγων και μεταναστών!

Επί του παρόντος η κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, φαίνεται να έχει ξεφύγει πέρα κάθε έλεγχο, αφού οι αφίξεις είναι διαρκείς και καθημερινές.

Η εικόνα του Υπουργείου

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την αποτύπωση της εικόνας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας. Σύμφωνα με αυτή στη ΒΙ.ΑΛ. των 1014 ατόμων, βρίσκονται 3.466 άτομα, στη Μόρια των 3.000 ατόμων διαμένουν 11.845 άτομα και στο ΚΥΤ της Σάμου χωρητικότητας 648 ατόμων διαμένουν 5.470 άτομα.