Εξαρθρώθηκε μεγάλο «ροζ» κύκλωμα – Έκλειναν 40 ραντεβού την ημέρα σε κάθε γυναίκα

Εξαρθρώθηκε μεγάλο «ροζ» κύκλωμα – Έκλειναν 40 ραντεβού την ημέρα σε κάθε γυναίκα

Το κύκλωμα είχε αγοράσει τρεις οίκους ανοχής στην Αθήνα, εστιατόριο στη Μήλο και οικόπεδο στα Χανιά

Μεγάλο κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 15 άτομα, 12 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί, και τρεις Έλληνες. Παράλληλα απελευθερώθηκαν 6 Μολδαβές, θύματα εμπορίας ανθρώπων και παρέχεται σε αυτές αρωγή και προστασία.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, από την Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων τονίστηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες από τη Μολδαβία και, αφού τις μετέφεραν στην Ελλάδα, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού καθημερινά σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Τις κρατούσαν με τη βία και τις εκβίαζαν με διάφορες μεθόδους, σε έξι διαμερίσματα που νοίκιαζε η οργάνωση στην Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κάθε μια από τις γυναίκες πραγματοποιούσε περισσότερα από 40 ραντεβού την ημέρα, ενώ το κέρδος του κυκλώματος από κάθε κοπέλα ήταν περίπου 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ζευγάρι Αλβανών.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι το κύκλωμα είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, τρεις οίκους ανοχής στην Αθήνα, εστιατόριο στη Μήλο και οικόπεδο στα Χανιά όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.