Το στρατόπεδο στον Καραβόμυλο δεν θα γίνει τελικά hot spot

Το στρατόπεδο στον Καραβόμυλο δεν θα γίνει τελικά hot spot

Θα υπάρξει νέος σχεδιασμός για το προσφυγικό

Τελείωσαν οι «σκοπιές» των κατοίκων της περιοχής στο στρατόπεδο του Καραβόμυλου, αφού σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι δεν θα γίνει hot spot στο συγκεκριμένο στρατόπεδο σύμφωνα με το lamiareport.gr

Θα γίνει νέος σχεδιασμός για το προσφυγικό και έτσι η περίπτωση του συγκεκριμένου στρατοπέδου «αναστέλλεται επ' αόριστον», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε μια νέα έξαρση το προσφυγικό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό ενημερωθήκαμε πρόσφατα για τον σχεδιασμό του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να δημιουργήσει ένα κέντρο προσωρινής διαμονής προσφύγων σε ΄παλιά στρατιωτική εγκατάσταση στον Καραβόμυλο Στυλίδας.

Στον σχεδιασμό αυτό, όλοι οι τοπικοί φορείς εγείραμε ενστάσεις ως προς τα χαρακτηριστικά και την καταλληλόλητα του χώρου, τις οποίες εκθέσαμε στο υπουργείο και ταυτόχρονα δηλώσαμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

Σήμερα, με βάση την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον υπουργό, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενόψει μιας νέας συνολικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, η ίδρυση του κέντρου στον Καραβόμυλο, αναστέλλεται επ’ αόριστον. Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργείου.

Όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και δεν επιδιώξαμε να παρουσιάσουμε το σχέδιο του Καραβόμυλου ως μια μεγάλη καταστροφή. Στην ίδια λογική δεν επιθυμώ να δώσω και στη σημερινή ανακοίνωση πανηγυρικό χαρακτήρα. Όμως, θεωρώ θετικό ότι ελήφθησαν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί μας, όπως φάνηκε από τη νέα εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από όλους τους περιφερειάρχες να του καταθέσουν ένα πλάνο για τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν και τις πιθανές περιοχές έτσι, ώστε να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός από την αρχή.