Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια και στη μνήμη του, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο που ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, φορείς και συλλογικότητες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, άφησαν λουλούδια και μηνύματα και στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.

Κάλεσμα απηύθυνε μέσω ανάρτησης της στο Facebook και η Διεθνής Αμνηστία αναφέροντας ότι« στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της, πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο», ενώ κάλεσε  στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

«Θα αγωνιστούμε για να δικαιωθούν οι μνήμες των δολοφονημένων αδερφών μας, του Ζακ, του Παύλου, της Ελένης, του Πετρίτ και όλων αυτών που «δε χώρεσαν» στις πατριαρχικές και ρατσιστικές ιεραρχήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ / τη Zackie.