Συνελήφθη 65χρονος στη Μύκονο για υπόθεση αεροπειρατείας πριν 34 χρόνια

Συνελήφθη 65χρονος στη Μύκονο για υπόθεση αεροπειρατείας πριν 34 χρόνια

Η πτήση της TWA το 1985 είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού

Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 65χρονου αλλοδαπού λιβανέζικης καταγωγής, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής το 1985 και 1987.

Η σύλληψη του αλλοδαπού καταζητούμενου έγινε το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Μυκόνου μετά απο εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί για περίεργους επισκέπτες στο νησί των ανέμων. Ο συγκεκριμένος επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε περάσει από Ρόδο και Σαντορίνη και η Μύκονος ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν επιστρέψει στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, το σύστημα «χτύπησε» και μόλις διαπιστώθηκε οτι ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου όπου από εκεί διατάχθηκε η προφυλάκιση του στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ισχυρίζεται πως πρόκεται περί συνωνυμίας. Μέχρι στιγμής παραμένει στην εισαγγελία Σύρου όπου οι πληροφορίες λένε ότι εκεί θα γίνει και η δίκη για  την έκδοσή του.

Το χρονικό της αεροπειρατείας

Η αεροπειρατεία της πτήσης Αθήνα - Ρώμη σκάφους της TWA το 1985, είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη . Οι δράστες που είχαν σχέση με τη Χεσμπολάχ πρώτα κατηύθυναν το αεροπλάνο στη Βυρηττό όπου άφησαν ελευθερους κάποιους επιβάτες, μεταξύ αυτών και τον τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο που επέβαινε στην πτήση, ως ανταλλαγή για τον εφοδιασμό με καύσιμα και μέτα απο ένα πέρασμα από την Αλγερία επιστρέψαν στο Λιβανο. Εκεί, όταν ένας δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο Ρόμπερτ Στέθεμ αντιστάθηκε οι τρομοκράτες τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον αεροδιάδρομο.