Στην Κόρινθο μεταφέρονται οι μετανάστες από τις καταλήψεις της Αχαρνών

Στην Κόρινθο μεταφέρονται οι μετανάστες από τις καταλήψεις της Αχαρνών

Συνολικά θα φιλοξενηθούν 269 άτομα

Στην δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο, θα φιλοξενηθούν οι 269 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων είναι και 98 παιδιά, οι οποίοι απομακρύνθηκαν σήμερα από την Αστυνομία, κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πλατεία Βάθη.

Οι αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν αρχικά στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων τους και στην συνέχεια με λεωφορεία μεταφέρονται στην Κόρινθο.

Ήδη στην δομή φιλοξενίας έχουν μεταφερθεί 118, ενώ καθ' οδόν είναι άλλοι 73 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Οι αλλοδαποί που βρέθηκαν στα δύο κτίρια προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς, ένας Σύρος συνελήφθη γιατί, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 26 Ιουλίου 2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.

Παράλληλα, μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.