Το πολεμικό ναυτικό της Κύπρου μεγαλώνει τις δραστηριότητές του

Το πολεμικό ναυτικό της Κύπρου μεγαλώνει τις δραστηριότητές του

Στην Ρόδο το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης»

To απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019 θα καταπλεύσει στον λιμένα της Ρόδου το πλοίο του κυπριακού πολεμικού ναυτικού «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης» σύμφωνα με την dimokratiki.gr.

Το πολεμικό πλοίο θα αποπλεύσει από το νησί το απόγευμα της επόμενης ημέρας ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Κυβερνήτης και το Επιτελείο του πλοίου θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στις τοπικές αρχές του νησιού.

Το πλοίο φέρει το όνομα του πρώην Διοικητή του Κυπριακού Ναυτικού «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης», ο οποίος έπεσε κατά την φονική έκρηξη της 11 Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί.

Το σκάφος συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση νέου τύπου απειλών, όπως είναι η τρομοκρατία και η παράνομη διακίνηση όπλων και στην προαγωγή συνθηκών θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το απόκτημα της Εθνικής Φρουράς είναι μήκους 62 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων. Αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων, έχει εκτόπισμα 450 τόνων ενώ η εμβέλεια του πλοίου είναι 2,5 χιλιάδες μίλια. Το SAAR 62 φέρει από τον κατασκευαστή του, αυτόματα πυροβόλα όπλα με τηλεχειρισμό ενώ θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτό θα προστεθούν και άλλα. Το πλοίο θα έχει πλήρωμα 30 ανδρών και μικρή ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Φέρει δυο φουσκωτές λέμβους που θα χρησιμοποιούνται από Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) για άμεση επέμβαση σε περιστατικά. Εκτός από τα όπλα που φέρει και αυτά που ενδεχομένως να προστεθούν, φέρει ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας και παρακολούθησης τελευταίας γενιάς.