Αύγουστος Κορτώ: Έπαιζα με αυτοκινητάκια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα

Αύγουστος Κορτώ: Έπαιζα με αυτοκινητάκια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα

Σχολιάζει την επίμαχη λίστα του νηπιαγωγείου

Ένας χαμός επικρατεί από χθες με την επίμαχη λίστα ενός νηπιαγωγείου που αναφέρει πως τα αγοράκια μπορούν να φέρουν μαζί τους ό,τι παιχνίδι θέλουν, ενώ τα κοριτσάκια πρέπει να φέρουν μόνο κουζινικά και ζωάκια.

Ο Αύγουστος Κορτώ σχολιάζει αρκετά συχνά θέματα επικαιρότητας. Έτσι για ακόμη μια φορά, ο γνωστός συγγραφέας σχολίασε και την λίστα του νηπιαγωγείου χαρακτηρίζοντας την αηδία. Στην ανάρτηση του όπως ήταν αναμενόμενο τα likes έπεσαν «βροχή».

«Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί - όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να 'ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας - έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.
Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ»