«Με κράτησε αιχμάλωτη 14 ώρες και με βίασε πέντε φορές»

«Με κράτησε αιχμάλωτη 14 ώρες και με βίασε πέντε φορές»

Σοκάρει η μαρτυρία ενός από τα θύματα του βιαστή της Κέρκυρας το καλοκαίρι του 2010

Τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε στα χέρια του βιαστή της στην περιοχή Κάβος της Κέρκυρας τον Αύγουστο του 2010, περιέγραψε η Kayleigh Morgan μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning».

Η Βρετανίδα αεροσυνοδός βρέθηκε το καλοκαίρι του 2010 στο νησί της Κέρκυρας καθώς εργαζόταν ως τουριστική αντιπρόσωπος. Η περιγραφή των όσων έζησε, είναι πραγματικά συγκλονιστική:

«Ένα απόγευμα βρισκόμουν στην παραλία όταν ο δράστης με πλησίασε από πίσω και με ρώτησε την ώρα. Γύρισα να του απαντήσω και με χτύπησε επανειλημμένως στο πρόσωπο. Με τράβηξε από τα μαλλιά, έβγαλε ένα μαχαίρι και με έσυρε μέσα στο δάσος. Μου πήρε όλα μου τα λεφτά και το κινητό μου, με έδεσε και με κράτησε αιχμάλωτη επί 14 ώρες ενώ με βίασε πέντε φορές...»

Η Βρετανίδα ανέφερε πως ο βιαστής της, την απειλούσε με μαχαίρι ότι σε περίπτωση που έφευγε και πήγαινε στις Αρχές, τότε θα τη σκότωνε.

«Όλοι ήξεραν ποιος ήταν και ότι είχε βιάσει από τα 15 του και επειδή κατάλαβε ότι με αναζητούν με άφησε. Απορώ βέβαια γιατί δεν ήταν φυλακή ή έστω γιατί δεν τον παρακολουθούσαν στενά», καταλήγει η νεαρή κοπέλα, η οποία κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στην Αστυνομία να καταγγείλει όλα όσα έζησε στα χέρια του. Μάλιστα, οι Αρχές της έδειξαν φωτογραφίες του και εκείνη τον αναγνώρισε.

Ο 47χρονος παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2010 στην αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του για βιασμούς που είχε διαπράξει. Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 53 χρόνια για τρεις βιασμούς.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του Νόμο Παρασκευόπουλου.