Μεθυσμένοι παράτυποι μετανάστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο hotspot στην Κω

Μεθυσμένοι παράτυποι μετανάστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο hotspot στην Κω

Η κατάσταση το Σάββατο ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων του Πυλίου στην Κω όπου ο υπερπληθυσμός δημιουργεί προβλήματα.

Η κατάσταση το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους 150 παράνομους μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους, να  επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους, ενώ έκαναν και κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με 2 οχήματα της ΟΠΚΕ έφτασαν στο σημείο όπου και εμποδίστηκαν από τους εξαγριωμένους μετανάστες.

Οι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρισκόντουσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, πέταξαν πέτρες στα οχήματα τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές. Οι άνδρες της αστυνομίας επενέβησαν με χρήση χημικών για την εξομάλυνση της κατάστασης στο hotspot, ενώ 5 άτομα από το Καμερούν συνελήφθησαν αναφέρει το kosnews24.gr.

Από την συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες καθώς και αστυνομικοί. Μάλιστα δύο από τους αλλοδαπούς που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, γύρω στις 23:00 το βράδυ δημιούργησαν επεισόδιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.

(φωτογραφία αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...