Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώνονται χωριά

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Εκκενώνονται χωριά

Δόθηκε εντολή στους κατοίκους στον Αγαλά και το Κερί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Την επιχείρηση συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής από την Κέρκυρα, κ. Γεωργακοπουλος. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Νωρίτερα, η Αστυνομία και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας διέταξαν προληπτικά την εκκένωση ενός ξενοδοχείου. Τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μετέφεραν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο, για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα imerazante.gr, την εμφάνισή τους έκαναν και εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, που άρχισαν τις ρίψεις νερού. Στο σημείο έχουν σπεύσει 13 οχήματα της πυροσβεστικής, με 29 πυροσβέστες, ενώ αναμένονται επίγειες δυνάμεις από την Πάτρα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα imerazante.gr, αναφέρουν για ερειπωμένα σπίτια, τα οποία έχουν καεί από την πυρκαγιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη.