Εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες και ξενοδοχείο στο χωριό Κερί στη Ζάκυνθο

Εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες και ξενοδοχείο στο χωριό Κερί στη Ζάκυνθο

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στο χωριό Κερί της Ζακύνθου, όπου η Αστυνομία και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού και ενός ξενοδοχείου.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο, για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Πριν από λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, που άρχισαν τις ρίψεις νερού. Στο σημείο έχουν σπεύσει 13 οχήματα της πυροσβεστικής, με 29 πυροσβέστες, ενώ αναμένονται επίγειες δυνάμεις από την Πάτρα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα imerazante.gr, αναφέρουν για ερειπωμένα σπίτια, τα οποία έχουν καεί από την πυρκαγιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη.