Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά

Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δυο ταυτόχρονες εστίες στις 05.15 το πρωί στη Κεφαλονιά σήμανε συναγερμό στη Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά την προληπτική εκκένωση κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων στο χωριό Λουρδάτα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

«Από τις πρώτες στιγμές της μεγάλης πυρκαγιάς, είχα επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με το πρώτο φως της ημέρας έστειλαν στο νησί, ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson, που βοήθησε πολύ τις επίγειες δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά», ανέφερε δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι φωτογραφίες από τη πυρκαγιά αποτυπώνουν το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τις αυλές των σπιτιών.

Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα.