Η κάμερα έπιασε τη στιγμή που η 19χρονη εγκαταλείπει το βρέφος στην αυλή πολυκατοικίας

Η κάμερα έπιασε τη στιγμή που η 19χρονη εγκαταλείπει το βρέφος στην αυλή πολυκατοικίας

«Λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούσα να διαχειριστώ την ανατροφή του», ομολόγησε η μητέρα

Συνδυάζοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας όπως αυτό που μεταδόθηκε στο δελτίο του Alpha και δείχνει μία γυναικεία φιγούρα πρώτα να κρατά κάτι στα χέρια της και στη συνέχεια όχι, η Αστυνομία βρήκε τη διαδρομή της νεαρής κοπέλας από το σπίτι της μέχρι την κοινόχρηστη αυλή του συγκεκριμένου κτιρίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης προστασίας Ανηλίκων έφτασαν στη 19χρονη που εγκατέλειψε σε καρότσι σουπερμάρκετ το νεογέννητό της, συνδυάζοντας στοιχεία από μαιευτήρια όπου έγιναν τοκετοί το τελευταίο δεκαήμερο, αποτυπώματα που είχαν συλλέξει και βίντεο από κάμερες ασφαλείες.

Η 19χρονη είναι μαθήτρια και ζει με την ηλικιωμένη θεία της στη Νέα Ιωνία. Το συγκρότημα των πολυκατοικιών που επέλεξε η νεαρή μητέρα να εγκαταλείψει το βρέφος βρίσκεται σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από το σπίτι της.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πόρτα της, εκείνη ομολόγησε αμέσως:

«Ζητάω συγγνώμη για αυτό που έκανα. Ήταν μία σπασμωδική κίνηση. Λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούσα να διαχειριστώ το βάρος της ανατροφής ενός παιδιού. Ίσως τελικά έκανα κακό στον εαυτό μου.»

Το βράδυ της Τετάρτης η 19χρονη είπε στη θεία της ότι θα πήγαινε το μωρό στο σπίτι μίας φίλης της, για αυτό εκείνη δεν ανησύχησε.

Το βρέφος βρίσκεται στο θάλαμο νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων και χαίρει άκρας υγείας.

Στο ίδιο ρεπορτάζ μιλά και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο ότανκλήθηκε για το περιστατικό: «Δάκρυσα. Σκέφτηκα ότι τα παιδιά μου γεννήθηκαν σε ένα περιβάλλον αγάπης και προστασίας ενώ εκείνο παρατήθηκε σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ».