Ο ένας από τους τρεις υπόπτους φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση της Λέρου

Ο ένας από τους τρεις υπόπτους φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση της Λέρου

Μια ανάσα από την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται οι Αρχές - Αναζητούνται τα όπλα και τα πυρομαχικά

Μια ανάσα από την εξιχνίαση της υπόθεσης της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο φαίνεται πως βρίσκονται οι Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο μικροσκόπιο των Αρχών, βρίσκονται τρία άτομα σε βάρος των οποίων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Το ένα από τα τρία άτομα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο ειδήσεων φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων πρόκειται για τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία υπηρέτησαν στο παρελθόν στη συγκεκριμένη μονάδα, έναν υπαξιωματικό που είχε την ευθύνη για την αποθήκη οπλισμού και δυο ακόμα χαμηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του δελτίου, τα τρία αυτά άτομα εντοπίστηκαν σε οπτικό υλικό από κάμερες να βρίσκονται μαζί πριν από περίπου ένα χρόνο, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης σε ύποπτη ώρα της μέρας.

Ερευνάται επίσης αν τα τρία άτομα μετέφεραν μέρος των όπλων και των πυρομαχικών που αναζητούνται. Η βάση της Λέρου θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση της προανάκρισης.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για το θέμα στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.