Το «τελευταίο αντίο» των Τσακνή και Πορτοκάλογλου στον Μαχαιρίτσα

Το «τελευταίο αντίο» των Τσακνή και Πορτοκάλογλου στον Μαχαιρίτσα

Οι δύο καλλιτέχνες εξέφρασαν λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης για την απώλει του σπουδαίου δημιουργού και ερμηνευτή

Ρήγη συγκίνησης προκάλεσαν στο «τελευταίο αντίο» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα οι επικήδειοι που εκφώνησαν δύο από τους πιο στενούς του φίλοι και συνεργάτες, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Διονύσης Τσακνής.

Εμφανώς συγκινημένοι οι δύο καλλιτέχνες εξέφρασαν λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης για την απώλει του σπουδαίου δημιουργού και ερμηνευτή. «Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον σπάνιο φίλο, αλλά δυστυχώς τον έχασα πολύ νωρίς, όπως τον χάσαμε όλοι», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του οποίου εξήρε την «σε βαθμό κακουργήματος» ειλικρίνεια, την «σαν παιδί» ευαισθησία, αλλά και την οικειότητα που αμέσως ένιωσαν, όταν για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στη σκηνή.

«Όταν βρεθήκαμε στη σκηνή, συνέβη κάτι μαγικό, ήταν σαν να παίζαμε μαζί από χρόνια», δήλωσε με συγκίνηση ο Νίκος Πορτοκάλογου, για να θυμηθεί τη «δύναμη», αλλά και την «αφάνταστη επικοινωνία» που ανέπτυσσε με τον κόσμο ο Λαυρέντης. Αναφορά έκανε και στην τελευταία τους συναυλία, πριν κάποιες μέρες στον Βόλο, τη γενέτειρά τους. «Όταν κατεβήκαμε από τη σκηνή, ήμασταν ιδρωμένοι και ευτυχείς. Τι άλλο θέλαμε; Ο κόσμος μας αγαπάει ακόμα», του είχε είπε με ευχαρίστηση ο Λ. Μαχαιρίτσας.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο γιατρός του εκλιπόντα, κ. Ράκας, αφού περιέγραψε την αντίδραση του καλλιτέχνη, όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα της καρδιάς του και το πώς η μοναχοκόρη του, Μαρία Κλάρα, έγινε το κίνητρο για να γίνει ο «πιο πειθαρχημένος ασθενής», τον αποχαιρέτισε λέγοντας: «Καλό ταξίδι Λαυρέντη αγαπημένε!».

Το τελευταίο χειροκρότημα στον εκλιπόντα, μόλις το φέρετρο βγήκε από τον ναό, έσπασε τη βουβή θλίψη που ως εκείνη την ώρα κυρίευε τον αύλειο χώρο του κοιμητηρίου. Η οικογένειά του εκλιπόντος αντί στεφάνων είχε ζητήσει να ενισχυθεί η Ένωση «Μαζί για το παιδί», για την οποία ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα έδινε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου φιλανθρωπική συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...