«Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από την κλοπή βαρέος οπλισμού στη Λέρο

«Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από την κλοπή βαρέος οπλισμού στη Λέρο

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί

Σε θρίλερ με «άρωμα» τρομοκρατίας εξελλίσσεται η απώλεια βαρέος οπλισμού και πυρομαχικών, που διαπιστώθηκε σε φυλασσόμενη στρατιωτική αποθήκη στη ναυτική βάση της Λέρου.

Την απώλεια του στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα το απόγευμα της Δευτέρας, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον τ/σ Alpha, έχει καταγραφεί η απώλεια αντιαρματικών, οπλοβομβίδων, εκρηκτικών και βραδύκαυστα φυτίλια. Στην Λέρο έχουν σπεύσει ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η προηγούμενη καταγραφή υλικού έγινε τον Δεκέμβριο του 2018. Οπότε, η κλοπή του υλικού θεωρείται δεδομένο ότι διαπράχθηκε στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι χθες, που διαπιστώθηκε κατά την απογραφή του υλικού στο πλαίσιο της παράδοσης-παραλαβής της εν λόγω αποθήκης από τον υπεύθυνο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού στον διάδοχό του.

Το παράδοξο είναι, ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας, με κάμερες παρακολούθησης, συναγερμό, διπλές κλειδαριές και φυσικά σκοπιές και περιπολίες. Σύμφωνα μάλιστα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην αποθήκη, κάτι που στρέφει τις έρευνες στους υπηρετούντες στη ναυτική βάση της Λέρου.

Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται λιγότεροι από 10 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που την τελευταία διετία ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη της αποθήκης από την οποία λείπουν τα πυρομαχικά και το πολεμικό υλικό.