Έκπτωτη από τη Σαμοθράκη η πλοιοκτήτρια του «ΣΑΟΣ ΙΙ»

Έκπτωτη από τη Σαμοθράκη η πλοιοκτήτρια του «ΣΑΟΣ ΙΙ»

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη

Έκπτωτη από τη δρομολογιακή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η ναυτιλιακή εταιρεία «Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρεία».

Με την ίδια απόφαση, η εταιρεία υποχρεούται σε επιστροφή με μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής ύψους 22.287,52 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, καθόσον, «από την 6η Αυγούστου 2019 και μετά η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελεί τα εγκεκριμένα δρομολόγια της, παρ' όλη τη πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας πλοίου της ΣΑΟΣ ΙΙ, είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο, κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων».

Σημειώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη καλύπτεται από το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Andros Jet». Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Άρτεμις», που έως χθες Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου κάλυπτε τη συγκεκριμένη γραμμή, επέστρεψε στα δρομολόγια του στις Κυκλάδες.