Παράταση των εγγραφών στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Παράταση των εγγραφών στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 13 Σεπτεμβρίου

Μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου συνεχίζονται οι εγγραφές των μαθητών/τριών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, μετά την παράταση που ανακοινώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η φοίτηση στις Επαγγελματικές Σχολές διαρκεί 2 χρόνια (τέσσερα εξάμηνα) και οι μαθητές/τριες τοποθετούνται σε θέσεις μαθητείας, που έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, αμείβονται με 21,78 ευρώ ανά ημέρα και έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον Ενδεικτικού Α' Τάξης Λυκείου και ηλικίας έως 23 ετών.

Ο ΟΑΕΔ αναπτύσσει προγράμματα μαθητείας σε 30 σύγχρονες ειδικότητες άμεσα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας και την αναπτυξιακή προοπτική της κάθε περιοχής. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εφαρμόζεται το διττό σύστημα εκπαίδευσης, με πρόγραμμα που εξελίσσεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων και μαθητεία σε επιλεγμένες επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και στις κατά τόπους Επαγγελματικές Σχολές.