Βίντεο ντοκουμέντο από την Νέα Μάκρη: Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Βίντεο ντοκουμέντο από την Νέα Μάκρη: Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Ενισχύονται οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό

Ενισχύονται όλο και περισσότερο οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για εμπρησμό στη Νέα Μάκρη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 02:17 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που κάνουν λόγο για εμπρησμό. Μάλιστα ένας από τους κατοίκους ανέφερε πως η πεθερά του είδε ένα μηχανάκι στην περιοχή να κινείται ύποπτα και έχουν συγκρατήσει και τις πινακίδες.

Βίντεο που τράβηξε κάτοικος της περιοχής, και δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» δείχνει την στιγμή που ξεσπάει η φωτιά. Λίγο αργότερα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο σε άλλο σημείο.

Η φωτιά αρχικώς βρισκόταν κοντά τα σπίτια και οι κάτοικοι βρισκόταν σε επιφυλακή προκειμένου να απομακρυνθούν. Τελικά δεν χρειάσθηκε η εκκένωση της περιοχής καθώς φλόγες κατευθύνθηκαν σε δασική έκταση.

Χαρδαλιάς: Είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο ερώτημα εάν πρόκειται για εμπρησμό ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Θα σας πω ότι είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή, τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού» ανέφερε στον Real FM.