Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Πατούλης: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Πατούλης: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά»

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, πριν από λίγο στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν αυτή την ώρα κατοικίες.

«Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία. Αναμένεται να συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα και ειδικότερα 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

«Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς»

«Είναι μια πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη. Βοηθούν οι άνεμοι, επειδή δεν είναι ισχυροί. Έχουμε κάποιες ριπές σε κάποια σημεία, 4-6 μποφόρ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης στο ΟΡΕΝ.

«Σε όλες τις πυρκαγιές που έχουν μεγάλη ένταση, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιείται το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά» τόνισε.

«Ήδη είναι βελτιωμένη η εικόνα από την αρχική εξέλιξή της» πρόσθεσε.