Κακοποιός εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίσθηκε μετά από καταδίωξη

Κακοποιός εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίσθηκε μετά από καταδίωξη

Δεν υπάκουσε σε σήμα των αστυνομικών στη Μεσσήνη και ανέπτυξε ταχύτητα

Μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας διέφυγε μετά από καταδίωξη 27χρονος κακοποιός και άγνωστοι συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας για την τέλεση κλοπών κατ΄ εξακολούθηση και απείθεια.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, να οδηγεί το όχημά του, στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι συνεργοί του, σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Σε σήμα που του έγινε να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο και κατά την καταδίωξη που ακολούθησε, εγκατέλειψε το όχημα ο ίδιος και οι συνεργοί του, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης, προέκυψε ότι ο 27χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 4-8-2019 έως και τις 2-9-2019, διέπραξαν σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας εννέα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα και στην οικία του 27χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα που εγκατέλειψαν οι δράστες, δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.