«Εξωπραγματική ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του οδηγού που προκάλεσε την τραγωδία στο Αίγιο»

«Εξωπραγματική ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του οδηγού που προκάλεσε την τραγωδία στο Αίγιο»

Τι αναφέρει οδηγός ασφαλούς οδήγησης- «Το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του 28χρονου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του οδηγού που παρέσυρε γιαγιά και εγγονό με το αυτοκίνητό του στο Αίγιο, στο δυστύχημα που έχει σκορπίσει το θρήνο στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα του αλκοτέστ βρέθηκε θετικό, το οποίο κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο οδηγός ασφαλούς οδήγησης, Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος.

«Αυτό που λέμε ασφαλής οδήγηση, είναι μια καραμέλα την οποία αποσπασματικά τη χρησιμοποιούμε και πολλές φορές το μαγαρίζουμε το θέμα. Έχει να κάνει με συμπεριφορά καθαρά. Δηλαδή πρέπει να θέλουμε, να είμαστε καλοί άνθρωποι, να μην δολοφονήσουμε κάποιον και να μην αυτοκτονήσουμε ή να μην σκοτώσουμε τα παιδιά μας ή την οικογένεια μας» ανέφερε.

Μιλώντας για την ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού, ήταν κατηγορηματικός: «Για μένα είναι όχι εκτός ορίου, είναι εξωπραγματικό. Επειδή άκουσα ότι ο δικηγόρος αυτού του ανθρώπου ότι το 1,10 είναι το φυσιολογικό όριο, το επιτρεπτό και το 1,75 είναι κοντά.

Εγώ θα έλεγα ότι 0,50 με αιμοληψία είναι το όριο ή 0,25 με εκπνεόμενο αέρα, το γνωστό αλκοτέστ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 0,22 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Ο νόμος λέει αν το διαβάσουμε εδώ, 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος».

«Το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 28χρονου οδηγού, Αλέξης Κούγιας ανέφερε στον σταθμό Star: «Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι’ αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό».