Παραπέμπονται σε δίκη οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Τοπαλούδη

Παραπέμπονται σε δίκη οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Τοπαλούδη

Παρατείνεται η προσωρίνη κράτησή τους στις φυλακές έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019

Εκθόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, ελένης Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική», ο 20χρονος Αλβανικής καταγωγής και ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από δράστες που ενεργούσαν από κοινού. Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο που υιοθέτησε αυτούσια την εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, παρατείνει την κράτηση των κατηγορουμένων έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Πιθανολογείται όμως, ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι ακόμη ένα εξάμηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 20χρονος και ο 21χρονος συναντήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2017 με την Ελένη Τοπαλούδη και αφού την παρέσυραν σε σπίτι συγγενικού προσώπου του 21χρονου, την βίασαν, την χτύπησαν βίαια με γροθιές και με σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι και εν συνεχεία την μετέφεραν ημιλιπόθυμη και την πέταξαν σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο Φώκια της Λίνδου, όπου βρέθηκε νεκρή από πνιγμό.