Συνελήφθη 39χρονος για αρχαιοκαπηλία στα Τρίκαλα

Συνελήφθη 39χρονος για αρχαιοκαπηλία στα Τρίκαλα

Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων

Ένας 39χρονος συνελήφθη στην περιοχή των Τρικάλων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ένα λίθινο υφαντικό βάρος (αγνύθα),
- τρεις λίθινες χάντρες,
- μία πήλινη αμφικωνική χάντρα,
- δύο πήλινα μικρά αντικείμενα, θραύσματα αγγείων,
- ένα πήλινο σφονδύλι,
- ένα τμήμα περόνης (κεφαλή περόνης),
- μία άμορφη μάζα μολύβδου,
- ένα χάλκινο νόμισμα Αρχαίων χρόνων,
- ένα διαβρωμένο νόμισμα,
- δύο μεταλλικά δαχτυλίδια Βυζαντινής περιόδου,
- ένα ημισφαιρικό χάλκινο αντικείμενο,
- ένα μεταλλικό προσάρτημα και
- ένα τμήμα διαβρωμένης σιδερένιας ασπίδας.

Τα παραπάνω αντικείμενα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επιπλέον, κατά την έρευνα βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν μία βέργα ανίχνευσης μετάλλων και ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, το οποίο κατείχε στερούμενος σχετικής άδειας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.