«Στην επόμενη στροφή είδα την Νίνα να χάνεται από δίπλα μου και να φεύγει στον αέρα» – Συγκλονίζει η περιγραφή της μαθήτριας που καθόταν δίπλα στην 13χρονη που σκοτώθηκε

«Στην επόμενη στροφή είδα την Νίνα να χάνεται από δίπλα μου και να φεύγει στον αέρα» – Συγκλονίζει η περιγραφή της μαθήτριας που καθόταν δίπλα στην 13χρονη που σκοτώθηκε

«Νομίζαμε ότι ήταν ρούχο» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Συγκλονίζουν οι περιγραφές για το τραγικό ατύχημα σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε την ζωή της μια 13χρονη κοπέλα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, μία από τις φίλες της 14χρονης, που ήταν μαζί της στο «χαλί» όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι, αποκάλυψε ότι παραλίγο να βρεθεί και η ίδια στο κενό.

«Πήγαμε στο λούνα παρκ 7 συμμαθήτριες, οι 4 ανεβήκαμε στο παιχνίδι καθίσαμε στην κάτω σειρά περίπου στη μέση. Η Νίνα καθόταν δίπλα μου. Βάλαμε τις μπάρες ασφαλείας αλλά αμέσως καταλάβαμε ότι υπήρχε μεγάλο κενό. Το παιχνίδι ξαφνικά ξεκίνησε. Νιώσαμε ότι η ταχύτητα και το τράνταγμα ήταν μεγαλύτερο από τις προηγούμενες φορές που είχαμε ξανανέβει. Κάποια στιγμή αισθανθήκαμε ένα μεγάλο τράνταγμα και σχεδόν ήμουν έτοιμη να πέσω στο κενό.

Τρομάξαμε πάρα πολύ. Στην επόμενη στροφή είδα την Νίνα να χάνεται από δίπλα μου και να φεύγει στον αέρα. Δεν σηκώθηκε ποτέ από την θέση της ούτε προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία. Καθόταν πίσω από την μπάρα ασφαλείας. Είναι κρίμα κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε αυτήν. Με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και τους είπα τι ακριβώς συνέβη» ανέφερε η κοπέλα.

Συγγενής 13χρονης ανέφερε: «Για μας ευθύνονται οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού. Έπρεπε να έχουν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας και να είναι δίπλα στα παιδιά».

«Νομίζαμε ότι ήταν ρούχο»

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες στον Alpha των ανθρώπων, που είδαν από κοντά τα όσα συνέβησαν στο λούνα παρκ του Αλμυρού. Μια γυναίκα η οποία βρισκόταν εκεί τόνισε πως η εικόνα ήταν τόσο σοκαριστική, που στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ζακέτα.

«Είδα ένα παιδί να φεύγει. Θεωρήσαμε ότι είναι ρούχο. Δεν καταλάβαινες ότι είναι παιδί. Μέσα στον κόσμο, μέσα στις φωνές, μέσα στα φώτα δεν πάει το μυαλό σου ότι έφυγε παιδί. Βλέπεις ένα πράγμα έτσι και λες είναι ζακέτα».

Η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, που αφέθηκε ελεύθερη μετά το τραγικό συμβάν, επιμένει ότι όλα είναι νόμιμα στην επιχείρησή της.

«Είμαι συγκλονισμένη. Λυπάμαι πολύ για το τραγικό περιστατικό. Χάθηκε ένα παιδί, εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Δεν έχω ευθύνη όμως για ό,τι συνέβη. Όλα στο λούνα παρκ, λειτουργούσαν νόμιμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, ο χειριστής έφυγε ενώ το παιχνίδι ήταν ακόμα εν κινήσει. Χρειάστηκε μέσα στον πανικό, να πάει άλλος υπάλληλος για να το κλείσει.