Βίντεο-ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού που οδήγησε στη δολοφονία 37χρονου

Βίντεο-ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού που οδήγησε στη δολοφονία 37χρονου

Στη φυλακή οδηγήθηκε 52χρονος Ουκρανός, ενώ ο 53χρονος Έλληνας κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος

Τα κρίσιμα τελευταία λεπτά του άγριου καυγά μεταξύ τεσσάρων ανδρών στο Νιοχώρι της Ρόδου, ο οποίος κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι ενός 37χρονου Βούλγαρου υπηκόου κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, το βίντεο από την οποία δημοσιοποίησε η εφημερίδα «ΡΟΔΙΑΚΗ».

Στο βίντεο, το οποίο παραδόθηκε ήδη στα χέρια των αρμοδίων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, φαίνεται η αρχή του καυγά, αλλά και το μοιραίο φινάλε μεταξύ τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα. Ο καυγάς ξεκίνησε τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου από την οδό Λέοντος στο Νιοχώρι.

Αρχικά λογομάχησαν μεταξύ τους για ασήμαντο αφορμή, όμως το επεισόδιο έληξε, καθώς ο Έλληνας και ο Ουκρανός έφυγαν από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα όμως και πιθανώς θεωρώντας ότι έπρεπε να δώσουν συνέχεια, επέστρεψαν στο σημείο και συνάντησαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς. Ο 53χρονος Έλληνας κρατούσε ένα ρόπαλο και ο Ουκρανός ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Στην οδό Λέοντος έπεσαν οι πρώτες μαχαιριές. Ο 37χρονος Βούλγαρος προσπάθησε να φύγει, χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Πολωνός φίλος του, που δέχθηκε κι αυτός πολλά χτυπήματα από τον 53χρονο Έλληνα, κατάφερε να ξεφύγει προς την οδό Γρίβα, όπου και κρύφτηκε. Η αστυνομία όταν ειδοποιήθηκε, έφθασε στο σημείο και κυνήγησε τον 53χρονο Έλληνα και τον Ουκρανό, τους εντόπισε στην οδό Ορφανίδου, τους αφόπλισε και τους πέρασε χειροπέδες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η απολογία των δύο εμπλεκομένων στον Ανακριτή. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 52χρονο Ουκρανό και άφησαν ελεύθερο χωρίς όρους τον 53χρονο Έλληνα.