Τραγωδία στο Αίγιο: Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνόμωνα της Τροχαίας

Τραγωδία στο Αίγιο: Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνόμωνα της Τροχαίας

Η ταχύτητα την οποία είχα αναπτύξει ο οδηγός και η ακατάλληλη σήμανση στο σημείο

Ακριβή στοιχεία για τις συνθήκες της τραγωδίας, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στις Καμάρες του Αιγίου, όταν ένας 28χρονος σκότωσε με το αυτοκίνητό του μια 67χρονη και το εγγόνι της, δίνει το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Τροχαίας, Θωμά Χόνδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τ/σ Star, ο οδηγός μπήκε στη στροφή με 100 χλμ., όταν το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ. Με αυτή την ταχύτητα έπεσε πάνω στην ηλικιωμένη και το μόλις ενός έτους εγγόνι της, καθώς έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Μάλιστα, την άτυχη γυναίκα τη χτύπησε δύο φορές. Στο φτερό του αυτοκινήτου υπάρχει βαθούλωμα 20-30 εκατοστών από το χτύπημα στην 67χρονη γιαγιά.

«Η απώλεια ελέγχου τώρα οφείλεται σε ορισμένους παράγοντας. Ένας από αυτούς είναι η ταχύτητα. Ο άλλος είναι η κατάσταση του οδηγού» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Χόνδρος και πρόσθεσε: «Η κατακόρυφη σήμανση με όριο 50 ακριβώς στο σημείο του ατυχήματος έχει γραφτεί με σπρέι 150. Ένας καθρέφτης για να μπορείς να βγεις στο δρόμο, ακριβώς στο ίδιο σημείο, είναι σπασμένος από καιρό μάθαμε και κανένας δεν έχει ανησυχήσει».

Η έκθεση του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Τροχαία Πατρών θα παραδοθεί άμεσα στις Αρχές.