Την ποινική δίωξη του Λοβέρδου για τη Novartis εισηγείται η Εισαγγελία Διαφθοράς

Την ποινική δίωξη του Λοβέρδου για τη Novartis εισηγείται η Εισαγγελία Διαφθοράς

Έστειλε την δικογραφία ξανά στη Βουλή όσον αφορά στον πρώην υπουργό Υγείας

Στη Βουλή διαβιβάζει εκ νέου τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis η Εισαγγελία Διαφθοράς, όσον αφορά στον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να αποφασίσει, αν θα γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε για δωροδοκία.

Επίσης, από την Εισαγγελία Διαφθοράς αποστέλλεται στη Βουλή και πολυσέλιδο πόρισμα, στο οποίο οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί τον περασμένο Μάιο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπόθεση της Novartis. Η κλήτευσή του έγινε με αφορμή τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τεσσάρα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, από την πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο, που να καταδεικνύει την διάπραξη αξιόποινης πράξης. Ως εκ τούτου, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο κατά το μέρος που αφορά τον κεντρικό τραπεζίτη.

Τέλος, σημειώνεται ότι η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που αρχικώς είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο.

Λοβέρδος: Έχω με το μέρος μου την αλήθεια

Άμεση ήταν η αντίβραση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει την υπόθεση σκευωρία, ενώ περνάει στην αντεπίθεση, αναφέροντας ότι «όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας "Νοβάρτις".

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».