«Έπαθα σοκ όταν μου είπε “Κυριάκος Μητσοτάκης”»

«Έπαθα σοκ όταν μου είπε “Κυριάκος Μητσοτάκης”»

Ο πρώτος των πρώτων με 19.753 μόρια και το τηλεφώνημα – έκπληξη από τον πρωθυπουργό

Πέρασε στην Ιατρική Αθηνών μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2019. Είναι ο μαθητής με την υψηλότερη βαθμολογία όλων καθώς συγκέντρωσε 19.753 μόρια, όπως προέκυψε με την ανακοίνωση των βάσεων.

Ο Ιωάννης Ιατρού, που έγραψε κοντά στο 20 σχεδόν σε όλα τα μαθήματα, ανέφερε ότι το καθημερινό διάβασμά του είχε αυξομειώσεις όσον αφορά τον χρόνο του, λέγοντα πως αυτό κινούταν γύρω στις πέντε ώρες (περίπου), ενώ έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα.

Ο νεαρός αριστούχος αναφέρθηκε και στη στιγμή που του τηλεφώνησε από το προσωπικό του τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τον συγχαρεί. «Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα. Με χαιρέτισε και μου λέει "Κυριάκος Μητσοτάκης". Έπαθα σοκ. "Αλήθεια;", του λέω. "Ναι". Μου έδωσε συγχαρητήρια για την επίδοσή μου, αλλά εγώ ήμουν λίγο σοκαρισμένος, δεν μπορούσα να πω του πω πολλά πράγματα, του είπα "ευχαριστώ"».

Ο Ιωάννης παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε ότι δεν περίμενε πως θα έχει τόσο υψηλή βαθμολογία, καθώς και ότι υπάρχουν συμμαθητές του από το σχολείο, που άξιζαν την ίδια πρωτιά, καθώς κατέβαλαν την ίδια προσπάθεια όσο ο ίδιος, ή και ακόμα περισσότερο.
Όσον αφορά την επιδίωξή του, επισήμανε πως ακόμη δεν είναι σίγουρος για το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, διότι θα ήθελε να μπορεί να έχει μια επιλογή ιδρύματος στις ΗΠΑ, στον αντίστοιχο τομέα.