Καρέ – καρέ η σύλληψη του 28χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι

Καρέ – καρέ η σύλληψη του 28χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι

Συντετριμμένος ο πατέρας του παιδιού - «Μην τον αφήσετε ελεύθερο, γιατί θα κάνω κακό κι ας πάω φυλακή»

Αβάσταχτος είναι ο πόνος για τους γονείς του μικρού παιδιού που έχασε την ζωή του όταν το χτύπησε αυτοκίνητο την ώρα που βρισκόταν με την γιαγιά του με αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή και οι δύο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τους εγκατέλειψε και προσπάθησε να το σκάσει πέφτοντας στη θάλασσα αλλά τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς.

Ο 28χρονος, ο οποίος είναι έφεδρος σημαιοφόρος του Ναυτικού μπήκε στο αυτοκίνητο του, και σύμφωνα με μαρτυρίες, προσπάθησε να διαφύγει από τη θάλασσα με το κόκκινο βαρκάκι που βλέπετε στα πλάνα που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. (Δείτε στο 05:20).

Ωστόσο εκείνη τη στιγμή έφτασαν στην παραλία οι αστυνομικοί μαζί με τον αδελφό του, ο οποίος κολύμπησε μέχρι τη βάρκα και τον έπεισε να παραδοθεί. Έτσι, βγήκαν από τη θάλασσα και οι δύο κολυμπώντας και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 28χρονο.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για διπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος. Ωστόσο, η  εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά διέταξε προφορικά να αφεθεί ελεύθερος δυο ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Kαι δεύτερο άτομο στο μοιραίο αυτοκίνητο 

Σημειώνεται ότι στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε στο αυτοκίνητο και μια κοπέλα 20 ετών που συνόδευσε τον 28χρονο.

Η απόφαση της εισαγγελέως να αφήσει ελεύθερο τον 28χρονο ξεσήκωσε αντιδράσεις.

«Η ποινική δίωξη που απεδόθη, και για τη διπλή ανθρωποκτονία και την εγκατάλειψη, είναι σε βαθμό πλημμελήματος και δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας στο STAR.

Συγκλονίζει ο πατέρας του μωρού που σκοτώθηκε

Συγκλονίζει το ξέσπασμα του πατερά του μωρού που έχασε τη ζωή του μαζί με την γιαγιά του στις Καμάρες Αιγίου στην Αχαΐα όταν παρασύρθηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος.

Σε εμφανώς κακή κατάσταση, περιέγραψε με λυγμούς μιλώντας στην κάμερα του Open τις τελευταίες στιγμές που κράτησε το νεκρό παιδί του στα χέρια του και για την 67χρονη μητέρα του που έχασε μαζί με αυτό και απευθύνθηκε στην Αστυνομία, λέγοντας για τον δράστη: «Μην τον αφήσετε ελεύθερο, γιατί θα κάνω κακό κι ας πάω φυλακή. Δεν με νοιάζει».

Σε κακή κατάσταση και η μητέρα του παιδιού, η οποία απουσίαζε από το σπίτι την ώρα του δυστυχήματος, φώναζε «να τον κλείσουν φυλακή. Ισόβια. Ισόβια. Το παιδί μου, την πεθερά μου». Ο 28χρονος πάντως αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του στο συγκεκριμένο Όπλο, ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός, καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Φωτογραφία: pelop.gr