Σπείρα πορτοφολάδων εξαρθρώθηκε στη Σαντορίνη

Σπείρα πορτοφολάδων εξαρθρώθηκε στη Σαντορίνη

Διέπρατταν κλοπές σε χώρους όπου συνωστίζονταν τουρίστες

Σπείρα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες, εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της Σαντορίνης και συνελήφθησαν τρία μέλη της.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 23, 30 και 40 ετών, καθώς και έναν 36χρονο συνεργό τους, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη κλοπών. Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποδόμηση της παραβατικής τους συμπεριφοράς, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή, στην οποία ηγετική θέση κατείχε ο 30χρονος συλληφθείς και διακριτούς ρόλους (κλέφτη, παρατηρητή, επιτηρητή, παροχέα κάλυψης), έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους που συνωστίζονταν τουρίστες, με τη μέθοδο της απασχόλησης και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών επιτεύχθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και έπειτα από συλλογή-αξιολόγηση στοιχείων που συγκέντρωσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με την υποστήριξη ανδρών της ΟΠΚΕ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.053,37 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκε, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις αντίστοιχων Τριμελών Πλημμελειοδικείων Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών για διάπραξη κλοπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...