Καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου για την μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας

Καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου για την μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας

Τι «έδειξε» η άρση απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου

Την άκρη του νήματος για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Εύβοια την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα και στο πέρασμα της άφησε μόνο στάχτη και πληγές αναζητούν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι Αρχές περνούν από «κόσκινο» τους τρεις υπόπτους και φερόμενους ως εμπρηστές ενώ στις έρευνες πλέον συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η οποία διατάχθηκε πριν μερικές μέρες, φαίνεται πως καταρρίπτεται το άλλοθι του 33χρονου ο οποίος είναι και ο βασικός ύποπτος για τη μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο 33χρονος αρχικά είχε ισχυριστεί πως τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έναρξης της.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πήραν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την ΕΥΠ σχετικά με τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου των τριών βασικών υπόπτων τα οποία έδειξαν και τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του ιδίου, τα ξημερώματα της Τρίτης παρότι εκείνος υποστήριξε πως βρισκόταν σε άλλο σημείο μακριά από την περιοχή. Τα αρμόδια στελέχη περιμένουν να λάβουν και εγγράφως τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου που αφορούν τις συνδέσεις και των τριών υπόπτων.