Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Νίκος Μαστοράκης

Σε ηλικία 95 ετών, έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

«Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους.

Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες...

Λένε ότι η δημοσιογραφία είναι υπέροχο επάγγελμα, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα. Εγώ την διοχέτευσα στα βιβλία μου. Τώρα και στο διαδίκτυο» ανέφερε ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1925 και υπήρξε από τους πιο διάσημους κοσμικογράφους και ρεπόρτερ ενώ υπήρξε φίλος με τις πιο διάσημες προσωπικότητες της δεκαετίας του ΄60.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο Νίκος Μαστοράκης γράφοντας:

«Για τον φιλο της νιοτης μου, φοβερο ρεπορτερ, ανταγωνιστη μου αλλα ποτε εχθρου, συναγωνιστη μου στην αποκλειστικοτητα, αντι για επικηδειο, η τελευταια μας συνομιλια, μερες πριν.

Δ: Νίκο μου, τότε μπορούμε να πούμε ότι ζήσαμε την Χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης... Αλλά και της ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ που στερείται σήμερα αναγνωστών...Ετοιμάζω ένα αφιέρωμα γιά εκείνη την εποχή, φόρο τιμής στο επάγγελμά μας που ξέπεσε όπως τα πάντα...

Ν: Όταν το κανεις πες μου, να σου βρω φωτο και από το δικό μου αρχείο. Εδώ και καιρό βρήκα κι αγόρασα όλους τους τόμους της Μεσημβρινής και έκανα όλα τα ρεπορτάζ μου ψηφιακά.

Δ: Νίκο είσαι κατα πολύ μικρότερός μου, θα ζήσεις και τα χειρότερα.

Ν: Μπα, εδώ θα είσαι κι εσυ φίλε. Δεν το κουνάς ρούπι

Δ: Δυστυχώς ζούμε σε εποχή από ημιμαθείς ξερόλες

Ρε γαμωτο, πως καταλήξαμε στριμωγμένοι ανάμεσα σε τόσο μεγάλο πλήθος ατάλαντων;
Προσπαθώ να πετύχω τον αποχαιρετισμό μου στα όπλα. αλλά επαγγελματικά με βαρβάτο χορηγό. Εσύ παρουσιαστής κι΄ εγώ σκυφτός κι΄ αδύναμος, ανάμεσα σε υπάρχοντα μυθικά και θρυλικά πρόσωπα από το παρελθόν. Αν σου πω ονόματα που δέχονται να ρθούν δεν θα το πιστέψεις...

Ν: Σκυφτός κι αδύνατος; Ποτε! Ψηλό παιδί, χαρα γεμάτο.

Δ: Ναι πάω για τα 95 το πνεύμα πρόθυμο η σάρξ αδύναμη.

Ν: Στα 100 και βάλε σε βλέπω με πνεύμα τριαντάρη.»

Παρακαλούμε περιμένετε ...