Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε για ένα ακόμη 24ωρο η Πυροσβεστική

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε για ένα ακόμη 24ωρο η Πυροσβεστική

Συνολικά καταγράφηκαν 31 πυρκαγιές σε όλη της χώρα

Συνολικά 31 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε η Πυροσβεστική, η οποία επισημαίνει, ότι αύριο Πέμπτη τα Ιόνια Νησιά θα αντιμετωπίσουν «Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)».

Συγκεκριμένα, από τις 19:00 της 13ης Αυγούστου έως τις 19:00 της 14ης Αυγούστου εκδηλώθηκαν 31 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 864 πυροσβέστες, 297 οχήματα, 36 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ). Περιοδικά επιχείρησαν όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, δύο συντονιστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και δύο αεροσκάφη από Ιταλία, μετά από αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU).

Συνδρομή παρείχαν δύο ελικόπτερα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, 53 υδροφόρες και 18 μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ καθώς και 68 εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δυναμικά στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα, για τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου στην Κεντρική Εύβοια, το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν 235 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 1η, 2η, 6η, 7η ΕΜΑΚ, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν περιοδικά επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Επίσης, από νωρίς το απόγευμα σήμερα, συνδράμουν στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από Ιταλία, μετά από αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU). Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο ελικόπτερα Ελληνικού Στρατού, οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Ο συντονισμός της πυρκαγιάς γίνεται με 2 συντονιστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Την πυρκαγιά συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.