Εκκενώνεται και δεύτερος οικισμός στην Εύβοια

Εκκενώνεται και δεύτερος οικισμός στην Εύβοια

Δόθηκε εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων από το Κοντοδεσπότι - Ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους του οικισμού Κοντοδεσπότι στην Εύβοια έδωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική, όπως είπε μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Σώματος κ. Βαθρακογιάννης.

Όπως είπε, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, προς το παρόν δεν κινδυνεύει άμεσα ο οικισμός, ωστόσο οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού Μακρυμάλλη, ενώ σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση, αν κριθεί αναγκαίο, βρίσκονται και οι κάτοικοι του οικισμού Σταυρός.

Ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε πριν από λίγο, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.