Απήγαγαν 44χρονο και απαιτούσαν λύτρα 2.500 ευρώ

Απήγαγαν 44χρονο και απαιτούσαν λύτρα 2.500 ευρώ

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους κι ένας 15χρονος

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης υπόθεση απαγωγής 44χρονου αλλοδαπού στη Λέσβο, από τον οποίο οι δράστες απαιτούσαν 2.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Συνελήφθησαν, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 15, 19, 25, 33 και 34 ετών, ομοεθνείς του απαχθέντα, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται άλλος ένας αλλοδαπός συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, που κατηγορείται για το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Ειδικότερα, ο 34χρονος, ο 25χρονος και ο 33χρονος, από κοινού με ένα ακόμη άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, απήγαγαν τον 44χρονο ομοεθνή τους από οικία όπου διέμενε σε περιοχή της Λέσβου. Ακολούθως, τον μετέφεραν σε οικία, όπου με τη συνδρομή του 15χρονου και του 19χρονου τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, απαιτώντας για την απελευθέρωσή του την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Σταθμού Ερεσού–Αντίσσης, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες και παράλληλα απελευθερώθηκε ο 44χρονος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.