Σε κλοιό πολύ υψηλών θερμοκρασιών έως την Παρασκευή η Ελλάδα

Σε κλοιό πολύ υψηλών θερμοκρασιών έως την Παρασκευή η Ελλάδα

Άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος ξεπερνώντας και τους 40 βαθμούς, ενώ θα υποχωρήσει η ένταση των ανέμων

Έντονο θα είναι από αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου έως και την Παρασκευή το αίσθημα της δυσφορίας σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας του συνδυασμού της αύξησης της θερμοκρασίας και την μείωσης της έντασης των βόρειων ανέμων, που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη προβλέπεται σε ολόκληρη τη χώρα ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 39, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς.

Ωστόσο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου. Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 και τοπικά στη Νότια Εύβοια και στις Κυκλάδες έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Ο καιρός την Τετάρτη 14 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και την Πέμπτη, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4
μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή 16 Αυγούστου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες,
με τοπικούς όμβρους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...