Το πρώτο μήνυμα του αριθμού άμεσης ανάγκης 112

Το πρώτο μήνυμα του αριθμού άμεσης ανάγκης 112

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο πυρκαγιών ήταν το πρώτο SMS που εστάλη στα κινητά

Το πρώτο μήνυμα SMS έστειλε με αφορμή την επίσημη έναρξη σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του αριθμού άμεσης ανάγκης 112.

Το μήνυμα ήταν προειδοποίηση της Γενικής Γραμματέιας Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιών και ανέφερε: «ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ». Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι «πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ζωή και η περιουσία των πολιτών».

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, «η προσπάθεια αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Ειδικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Μάριου Καραγιάννη».

Και συμπλήρωσε: «Ξεκινώντας σήμερα τη λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης, αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια, αλλά προχωράμε σε έργα προς όφελος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, που είναι το πρωταρχικό μας μέλημα».

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι η «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...