Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Δυο νεκροί και ένας τραυματίας από σύγκρουση σκαφών

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Δυο νεκροί και ένας τραυματίας από σύγκρουση σκαφών

Φουσκωτό συγκρούστηκε με ξύλινο σκάφος

Συναγερμός σήμανε στις 22.30 στο Λιμενικό καθώς στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα Σπέτσες και Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και μια γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος συγκρούστηκε με μικρό ξύλινο σκάφος κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ένα σκάφος ήταν ένα μεγάλο φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν 10 Βρετανοί τουρίστες ενώ το δεύτερο ήταν ένα μικρό ξύλινο με τρεις (ή σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τέσσερις) Έλληνες οι οποίοι ψάρευαν.

Το μεγάλο φουσκωτό σκάφος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν είδε μπροστά του το μικρό ξύλινο σκάφος με αποτέλεσμα να περάσει κυριολεκτικά από πάνω του.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν πως υπάρχει η πιθανότητα πάνω στο μικρό ξύλινο σκάφος να υπήρχε και τέταρτο άτομο και έτσι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού. Οι δυο νεκροί και η γυναίκα που διασωληνωμένη μεταφέρεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο είναι οι Έλληνες επιβάτες του ξύλινου σκάφους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ η τρίτη συνεπιβάτης, μια γυναίκα, εντοπίστηκε τραυματισμένη σε σοβαρή κατάσταση.

Στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές αρχές.

(Φωτογραφία Αρχείου)