Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Τους 41 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ηπειρωτικά

Άνοδος της θερμοκρασίας, με ηλιοφάνεια και τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένεται σήμερα Σάββατο σε όλη την Ελλάδα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Ειδικότερα, σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Στη Δυτική Μακεδονία θα φθάσει έως τους 36 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 39 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου θα φθάσει έως τους 35 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από έως 32 και στην Κρήτη έως 34 και τοπικά στα νότια έως 35 με 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοδυτικό έως 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά του νομού κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...