Εργαζόμενος κατήγγειλε τον προϊστάμενο του ότι του έβαλε μαχαίρι στο λαιμό

Εργαζόμενος κατήγγειλε τον προϊστάμενο του ότι του έβαλε μαχαίρι στο λαιμό

«Για να μην "ξεσηκώνει" τους υπόλοιπους εργαζόμενους σχετικά με εργασιακές διεκδικήσεις τους»

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της καταγγελίας για απειλή σε βάρος εργαζομένου με όπλο μία νέα καταγγελία για εργασιακό «μεσαίωνα» στον τομέα του τουρισμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1, προϊστάμενος απείλησε με μαχαίρι στο λαιμό μία μαγείρισσα, η οποία ήταν και εκπρόσωπος εργαζομένων ξενοδοχείου, προκειμένου να μην «ξεσηκώνει» τους υπόλοιπους εργαζόμενους σχετικά με εργασιακές διεκδικήσεις τους.

Εργοδότης απείλησε με όπλο υπάλληλο

Πριν μερικές μέρες, ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου εργαζόμενος κατήγγειλε ότι ο εργοδότης του τον απείλησε με όπλο επειδή ο υπάλληλος τού είχε ζητήσει να φροντίσει την ασφάλισή του

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά: «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Άμεσα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Μιχάλη Ριζικιανάκη βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο εργαζόμενος σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του.