Kύμα υψηλών θερμοκρασιών έως και τον Δεκαπενταύγουστο

Kύμα υψηλών θερμοκρασιών έως και τον Δεκαπενταύγουστο

Η πρόβλεψη του meteo κάνει λόγο για παρατεταμένο κύμα ζέστης και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών

Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από αύριο Παρασκευή 9 Αυγούστου, το οποίο θα διαρκέσει και όλη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται σύμφωνα με την πρόβλεψει του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον χάρτη του meteo, όπου παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας αύριο το μεσημέρι, φαίνεται ότι αυτή θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και την Δυτική Ελλάδα, ενώ στην Αχαΐα θα φθάσει τους 38 βαθμούς και στην Αττική και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 βαθμούς. Το δε μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο, θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φθάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με το meteo, η απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα, θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ακόμη και αύριο Παρασκευή, οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.