Διαρρήκτες «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα

Διαρρήκτες «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Βύρωνα Πολύδωρα

Μπήκαν στο σπίτι στα Περιβόλια Φιγαλείας στην Ηλεία όταν η οικογένεια ήταν στην εκκλησία

Θρασύτατοι διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, στο χωριό Περιβόλια Φιγαλείας στην Ηλεία και «σήκωσαν» ένα χρηματοκιβώτιο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής και οι δράστες ήταν προφανώς διαβασμένοι, καθώς αν και ο γνωστός πολιτικός βρίσκεται αυτές της ημέρες στο σπίτι, τη συγκεκριμένη ώρα ο ίδιος και η οικογενειά του απουσίαζαν στην εκκλησία. Περίπου στις 10:00 το πρωί οι δράστες διέρρηξαν το σπίτι και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο φόρτωσαν σε φορτηγάκι και τράπηκαν σε φυγή. Ο πιθανότερος δρόμος που ακολούθησαν εκτιμάται πως ήταν αυτός προς τη Μεσσηνία.

Το χρηματοκιβώτιο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα. Οι δράστες δεν δοκίμασαν να το ανοίξουν στο σπίτι, όπου θα ρίσκαραν να γίνουν αντιληπτοί. Μόλις καταγγέλθηκε το γεγονός στις Αρχές, σήμανε συναγερμός, όχι μόνο στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, αλλά και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή, αν και η υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση προς τα σημεία που έχουν κινηθεί οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.