Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Λούβρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή Λούβρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο σε Αττική και Εύβοια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Λούβρου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει ενισχύονται καθώς αν και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές όλα δείχνουν που οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Αυτές τις ώρες επιχειρούν 112 πυροσβέστες 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη καναντέρ, 2 αεροσκάφη PZL, 5 ελικόπτερα, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Παράλληλα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό δείκτη κίνδυνου πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να θυμίσουμε πως σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για αύριο Κυριακή 04 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική και την Εύβοια.

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.