Περιπετειώδες το ταξίδι του «Super Express» για την Τήνο

Περιπετειώδες το ταξίδι του «Super Express» για την Τήνο

Αρχικά τραυματίστηκε ναυτικός από κάβο του πλοίου και εν συνεχεία υπέστη βλάβη

Δύο ατυχή περιστατικά σημάδεψαν το ταξίδι σήμερα Τετάρτη του ταχύπλοου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Super Express» που εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο–Νάξο–Μύκονο–Τήνο–Άνδρο–Ραφήνα.

Αρχικά, κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Μυκόνου το μεσημέρι με προορισμό την Τήνο, ένας κάβος πρόσδεσης του πλοίου έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 26χρονος ναυτικός του πλοίου. Ο πλοίαρχος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου για το συμβάν, καθώς και ότι το πλοίο θα συνέχιζε τον πλου του για την Τήνο. Με τον κατάπλου του πλοίου ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου..

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη ατυχία, καθώς κατά τη διαδικασία απόπλου του από την Τήνο, παρουσιάστηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του πρυμναίου αριστερού καταπέλτη αποεπιβίβασης επιβατών και οχημάτων, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Οι 391 επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα Ε/Γ–Ο/Γ «Fast Ferries ΑΝΔΡΟΣ» και το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ «PAROS JET» σημαίας Κύπρου.