Λειτουργεί και πάλι το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Λειτουργεί και πάλι το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Το υπουργείο Πολιτισμού αναζητά τρόπους αντικατάστασής του

Το αναβατόριο στην Ακρόπολη λειτουργεί και πάλι κανονικά και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μετακινήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, μελετώνται τρόποι αντικατάστασης του.
Το αναβατόριο, που εξυπηρετεί ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας και μειωμένη κινητικότητα, είχε τεθεί και πάλι εκτός λειτουργίας το βράδυ του Σαββάτου.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε τη Δευτέρα αυτοψία στο χώρο του αναβατορίου, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο της εταιρείας, που είχε τοποθετήσει και αναλάβει τη συντήρηση του ανελκυστήρα. Διαπιστώθηκε ότι «ο σημερινός μηχανισμός ανάβασης, μετά από μία δεκαπενταετία συνεχούς λειτουργίας από την εγκατάστασή του, είναι ήδη γηρασμένος και δυσλειτουργικός. Επιπλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, διότι το μέγιστος βάρος ανόρθωσης είναι περιορισμένο», όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Νωρίτερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είχε καταγγείλει τη μη λειτουργία του αναβατορίου τονίζοντας πως το δικαίωμα στον πολιτισμό είναι θεμελιώδες και καθολικό.
Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε ξαναέρθει στο προσκήνιο πριν λίγο καιρό, όταν πατέρας και άλλοι γονείς είχαν σηκώσει στα χέρια μαθητή που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο για να ανέβει στην Ακρόπολη, καθώς το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας.