Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να διαλέξετε ενεργειακό τζάκι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να διαλέξετε ενεργειακό τζάκι

Το είδος θέρμανσης που συνδυάζει ομορφιά και υψηλή απόδοση

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να κάνετε έρευνα αγοράς και να επιλέξετε πως θα ζεσταθείτε τον χειμώνα. Αν αναζητάτε ένα είδος θέρμανσης που συνδυάζει ομορφιά και υψηλή απόδοση, τότε τα ενεργειακά τζάκια είναι η ιδανική λύση.

Διαθέτουν κλειστό θάλαμο καύσης και εναλλάκτη θερμότητας. Ανάλογα με τον τρόπο απόδοσης της θέρμανσης τα χωρίζουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα αερόθερμα όταν παράγουν και διοχετεύουν ζεστό αέρα στον χώρο και τα καλοριφέρ τα οποία παράγουν ζεστό νερό και μέσω των σωμάτων καλοριφέρ μπορούν να ζεστάνουν όλο το σπίτι.

Μπορώ να μετατρέψω ένα απλό τζάκι σε ενεργειακό;

Φυσικά. Με την τοποθέτηση ειδικής εστίας κλειστού τύπου, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό τζάκι σε ενεργειακό. Με την κίνηση αυτή εξασφαλίζουμε μεγάλη θερμαντική απόδοση, μείωση της κατανάλωσης ξύλων, ασφάλεια και καθαριότητα. Η αναβάθμιση του τζακιού γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο εγγυάται την γρήγορη και σωστή μετατροπή και φυσικά την απρόσκοπτη λειτουργία του τζακιού.

Είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Τα ενεργειακά τζάκια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, διότι έχουν και δευτερογενή καύση, μέσω της οποίας τα καυσαέρια της πρωτογενούς καύσης καίγονται με δευτερογενή φλόγα πριν εισέλθουν στην καμινάδα, χαρίζοντας με τον τρόπο αυτό, ένα εντυπωσιακό θέαμα διπλής φλόγας, ενώ παράλληλα μειώνουν την εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον. Η λειτουργία αυτή αυξάνει επίσης την απόδοση και μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στην καμινάδα.

Πόσα τ.μ. μπορεί να θερμάνει το ενεργειακό τζάκι;

Με το ενεργειακό τζάκι έχουμε την δυνατότητα να θερμάνουμε από 50-250 τ.μ. ενιαίου ή και σύνθετων χώρων. Ο ακριβής αριθμός των τ.μ. εξαρτάται από την ισχύ της εστίας, το ύψος του χώρου, την μόνωση του σπιτιού και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν έναν όμορφο και κομψό τρόπο για να ζεστάνετε τον χώρο σας. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα τζακιών μπορείτε για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και ταιριάζει στο ύφος του σπιτιού σας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.starfire.gr